• De Cacaoboom winkel van Europa
  • Verzenden binnen 7 dagen
  • Gratis verzending binnen Nederland en Belgie
  • Gekweekt in Nederland
  • Super leuk om cadeau te geven.
  • De Cacaoboom winkel van Europa
  • Verzenden binnen 7 dagen
  • Gratis verzending binnen Nederland en Belgie
  • Gekweekt in Nederland
  • Super leuk om cadeau te geven.

Verse Trinitario Cacaovruchten uit Equador CCN-51

€ 29,95
excl. btw
Yes! Op voorraad.
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Verse Trinitario Cacaovruchten / Verse Cacaopeulen / Cacao Vers / 1 stuks (ca 500-800 Gram ) Klasse A

Cacaovruchten zijn superfoods, ze noemen ze ook wel 'Voedsel van de goden' die gebruikt worden om chocolade en cacaoboter van te maken. De cacaozaden groeien in deze vruchten die direct uit de stam van de cacaoboom groeien na de bloeiperiode. De vrucht of pod is langwerpig van vorm, en tussen de 4 en 20 centimeter lang en in kleur variërend van geel tot oranje tot paars. dit ligt er aan welke variëteit het betreft. Een cacaopeul bevat 30-60 zaden die ingebed liggen in heerlijke en zoetzure roomwitte pulp. Er zijn 8-15 cacaovruchten nodig om een 500gram cacaobonen te produceren. De smaak van de bonen hangt af van de variëteit en van de groeiomstandigheden zoals temperatuur, zonneschijn en regenval en zuurtegraad van de grond.

Wanneer beschikbaar?

De oogst van cacaovruchten begint meestal aan het einde van het regenseizoen en kan drie maanden duren. De cacaobomen groeien in landen met een warm en vochtig klimaat rond de evenaar.

De cacaovruchten zijn bij ons het hele jaar door leverbaar omdat we ze vers inkopen en koel bewaren.

Wat is de voedingswaarde van Cacao?

Cacaovruchten bevaten theobromine, cafeïne, tannine, polyfenolen, stikstof, vezels en 40-50% goede vetstoffen. Theobromine is een alkaloïde vergelijkbaar met cafeïne, maar minder krachtig in het effect op het zenuwstelsel. Rauwe Cacao wordt verondersteld een van de grootste bronnen van antioxidanten en magnesium van alle voedingsmiddelen te zijn en is dus een ware superfood!

Hoe pas ik Cacaovruchten toe?

Wanneer de cacaovruchten rijp zijn, worden ze opengebroken of opengesneden en laten men de cacaobonen fermenteren in de zon om gemakkelijker het witte vruchtvlees te verwijderen. Ze zijn klaar voor de cacaohandel als ze gedroogd en gefermenteerd zijn in de zon. Cacao is het product van cacaobonen die worden gedroogd, geroosterd en vermalen tot cacaopoeder. Cacao wordt gebruikt in een groot aantal culinaire toepassingen zoals bakken, chocoladerepen, drankjes en andere bekende gerechten. Het heeft ook verzachtende eigenschappen en wordt gebruikt als een ingrediënt in sommige cosmetica bijvoorbeeld de cacaoboter, en inhoestdranken vanwege de theobromine. De cacaovruchten kunnen het beste na ontvangst op een koele en droge plaats worden bewaard zoals een koele kelder of de koelkast.


Snijd of breek de vrucht in de lengte of breedte doormidden. Verwijder de witte pulp van de cacaobonen met je nagels.

Eet het rauw op om de smaak van de rauwe chocolade te ervaren of meng ze gemalen in een smoothie of een gerecht.

Je kunt de pulp ook om de boon laten zitten dit smaakt heerlijk zoet-zuur en is een smakelijke combinatie met de boon.

Op internet vind je tal van recepten om je verse bonen te verwerken.


Land van Herkomst

Equador.Bulkkorting

AantalPrijs per artikel
2 stuk(s) of meer€ 50,00Prijs per artikel: € 50,00