• De Cacaoboom winkel van Europa
  • Verzenden binnen 7 dagen
  • Gratis verzending binnen Nederland en Belgie
  • Gekweekt in Nederland
  • Super leuk om cadeau te geven.
  • De Cacaoboom winkel van Europa
  • Verzenden binnen 7 dagen
  • Gratis verzending binnen Nederland en Belgie
  • Gekweekt in Nederland
  • Super leuk om cadeau te geven.

Kweek je eigen cacaoboom 

Wat ons betreft is het natuurlijk het allerleukste om je eigen cacaoboom te kweken! het hele proces van ontkiemen, groeien en bloeien vinden ik prachtig om te zien en dat gun ik jou natuurlijk ook. Kweek je eigen cacaoboom moedig ik dan ook aan en leg je graag uit hoe je de cacaozaden tot ontkieming laat komen.

De beste plek 

De zaden van de cacaoboom ontkiemen het beste in een omgeving van minimaal 25 graden Celsius. kan prima in de half schaduw maar eventueel ook op de vensterbank vlak boven de verwarming. Zoek een mooi plekje op waar je dagelijks de grond vochtig kunt houden en je goed zicht hebt op de ontwikkeling van jouw cacaozaden.

( Tip ) Gebruik een propagator of een warmtemat om te ontkiemen.

Hoe zaai je?

De witte pulp om de zaden volledig verwijderen. aansluitend de zaden even nadrogen met een doekje zodat alle pulp en velletjes zijn verwijderd.

De zaden met de dikkere kant ( de kant met het witte puntje ) naar beneden zaaien, zorg er voor dat er een stukje van de bovenkant uit het zaaimedium steekt wij adviseren om te zaaien in zaai en stekgrond of cocopeat. Het is belangrijk om te weten dat cacaozaden kort kiemkrachtig zijn en ze absoluut niet moeten uitdrogen. Het is dus van groot belang om snel te zaaien als je ze hebt ontvangen en de grond vochtig te houden maar niet te nat, zo gaan ze beschimmelen.

Ontkiemingstijd

Cacaozaden ontkiemen tussen de 2 en 5 weken tussen de 25 en de 30 graden.

Cacaozaden kopen

In onze webshop kun je een pakketje kopen van 10 cacaozaden die je kunt zaaien en kunt verzorgen. Ken je iemand met groene vingers en dol is op de natuur? Dan is dit een prachtig cadeau om weg te geven!

Wij helpen je op weg

Tijdens het hele zaaiproces mag en kun je contact met ons opnemen, want wij willen natuurlijk dat jouw cacaoboom mooi groeit en dat je er lang plezier van hebt. Cacaobonen zijn een natuurproduct en dat maakt het ook spannend en leuk om mee te werken. Wil jij meer weten over het zaaien van cacaozaden? Wij nemen je stap voor stap mee en je kunt ons echt alles vragen! Gebruik ons contactformulier om je vraag te stellen, wij beloven je snel antwoord te geven.

Kweek je eigen Cacaoboom

€ 19,00

0%

€ 19,00

Yes! Op voorraad.