• De Cacaoboom winkel van Europa
  • Verzenden binnen 7 dagen
  • Gratis verzending binnen Nederland en Belgie
  • Gekweekt in Nederland
  • Super leuk om cadeau te geven.
  • De Cacaoboom winkel van Europa
  • Verzenden binnen 7 dagen
  • Gratis verzending binnen Nederland en Belgie
  • Gekweekt in Nederland
  • Super leuk om cadeau te geven.

Theobroma Cacaoboom in P9

€ 29,95
excl. btw, excl. levering
Helaas, tijdelijk niet op voorraad kom spoedig weer is kijken.
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Theobroma Cacaoboom kopen / Cacaoboom kopen / Cacaoplant kopen P9 Pot

Deze cacaoboom hebben wij zelf gezaaid en gekweekt. Als cacao zaadje kwam hij bij ons en hebben wij een mooie cacaoboom gekweekt in onze kas op Nederlandse bodem. Heel graag komt de boom bij jou in huis of op kantoor te staan.

Waar staat de boom het liefst?

Een cacaoboom houdt niet de hele dag van de volle zon en wordt helemaal blij van de halfschaduw. Zoek een lichte en warme plek, zonder direct zonlicht. Probeer de felle middagzon in de zomer te vermijden maar in de ochtend kan hij prima buiten staan, besproei de boom is met regenwater zo blijft het lekker vochtig rond de plant.


Wij adviseren om na 3 weken de plant te verpotten naar een terracotta potje!

In welke temperatuur gedijd de cacaoboom het best?

Van een temperatuur van minimaal 18 Celsius en alles daarboven wordt ook deze tropische boom helemaal blij en rond de 30 graden groeit hij zeer snel.

Hoeveel water heeft een cacaoboom nodig?

Als je de boom dagelijks of om de dag wat regenwater geeft dan is dat voldoende. als je er maar voor zorgt dat de grond rondom de kluit vochtig blijft. Is de lucht in de kamer droog? Sproei dan lekker de boom in met gekookt (en afgekoeld) water of regenwater.

Heeft de cacaoboom extra voeding nodig?

Onze zaailingen krijgen al na 4 weken na ontkieming voeding. Gebruik een vloeibare plantenvoeding voor kamerplanten, en geef ze per kwartaal is wat beendermeel of lavameel en meng dit door de bovenlaag, dit bevorderd de groei, In de zomer kan de plant flink groeien en om een beetje extra te helpen kun je 1 a 2 keer per week kamerplant voeding geven. Tussen april en september groeit de boom het snelst en kan dan de extra voeding goed gebruiken.

Wanneer groeien de bloemetjes en de vruchten?

De prachtige bloemetjes bloeien na ongeveer anderhalf jaar direct op de stam. ( Afhankelijk welke variëteit het betreft ) Wil je ook vruchten? Dan heb je twee bomen nodig. De bloemetjes moet Je dan handmatig bestuiven dit kan door een bloemetje te plukken en dan de bloemetjes op de andere boom in contact laten komen met het geplukte bloemetje. Na 4 jaar groeien de vruchten direct op de stam.

Wil je nog meer weten?

Omdat jij misschien nog meer wilt weten dan je hier kunt vinden, nodigen wij jou voor vragen uit om gebruik te maken van ons contactformulier. Ook als je andere vragen hebt of ons misschien tips kunt geven, dan houden wij ons van harte aanbevolen om kennis te maken. Ons contactformulier staat dag en nacht en 7 dagen per week klaar om vragen te ontvangen. Wij beloven je vervolgens om snel onze passie te delen en jouw vragen te beantwoorden.